25 Kasım 2016 Cuma

Üniversite Öğrencileri İçin İş Fikirleri


Türkiye'de üniversite öğrencisi olmak bir hayli zordur. Özellikle de ailenizden ayrı bir ilde okuyorsanız,  maddi durumunuzu kontrol altında tutmak zorundasınız. Dikkat ettiyseniz eğer bu ele aldığım üniversite öğrencileri için iş fikirleri artık ayrı bir sektör haline gelmeye başladı. Öğrencilere özel ilanlar veriliyor, öğrencilere özel iş imkanları internet sitelerinde sergileniyor.

Üniversite okurken hem ek bir gelir elde etmek hemde ailenizin maddi durumunu rahatlatmak için söyleteceğimiz iş fikirlerini değerlendirebilirsiniz. Makalemizde ki iş fikirlerinden birine yönelebilir ve maddi olarak birazda olsa nefes alabilirsiniz




Makale Yazarlığı Yapmak


İlk iş fikrimiz üniversite öğrencilerinin zorlanmadan yapabileceğini düşündüğümüz makale yazarlığıdır. Ancak lafı dolandırmadan şunu size söylemeliyim ki 2000-3000 Tl gibi gelirler hayal ediyorsanız ilk etapta bu rakamları kazanmanız imkansızdır. Peki nasıl makale yazarlığı yapabilirim diyorsanız şöyle anlatayım. Çevreniz vasıtasıyla veya internet sitelerinde araştırma yaparak bir makale teklifini değerlendirebilirsiniz. Bu teklifi onayladıktan sonra yapacağınız şey işverenin istediği konuyla ilgili tanıtım,bilgilendirme veya pazarlama makaleleri yazmak olacaktır.


Özel Ders Vermek

Belki de listemizdeki en güvenilir en direkt para kazanma yoludur. Klasik bir iş fikri olduğunu kabul etmeliyim ancak boş günlerinizi değerlendirerek para kazanacağınız en kolay yol bu olabilir. Lise veya ilköğretim öğrencilerine ders vererek para kazanabilirsiniz. Ancak şunu belirteyim özel ders vermek için öğretim becerileriniz yüksek olmalı. Bire bir diyalog kurarken sorun yaşamamalısınız.


Part Time İşlerde Çalışmak

Bu başlığı çok fazla izah etmeme gerek yok aslında. İnternette araştırma yaparak yapmak istediğiniz işle alakalı binlerce ilan bulacağınızdan eminim. Part time iş bulurken dikkat etmeniz gerekenleri söyleyeyim o yüzden. Size verilen ücretleri muhakkak değerlendirmelisiniz. Ortalama olarak saati 7-10 tl arasında değişen işleri gönül rahatlığıyla kabul edebilirsiniz. Bu saat ücretlerinden düşük rakamları ise ancak piyasada iş yoksa kabul etmeyi düşünmelisiniz.



Web Tasarımı

Başlıktan da anlayacağınız üzere bu iş fikrine yönelmek için internette araştırma yapmaktan daha fazlasını bilmeniz gerekmektedir. Eğer ki web tasarım fikrine yönelecek bilginiz ve donanımınız varsa hiç düşünmeyin derim. Neden diye soracak olursanız, web tasarımı yaparak para kazanamayan kişi sayısı son derece az. Ve bu iş fikri şu anda bulunduğumuz dönemin de gelecek dönemlerinde parlak fikirleri arasında kendine muhakkak yer bulacaktır.


Anket

Anket firmalarına başvuruda bulunarak bu iş fikrini değerlendirebilirsiniz. Kabul edildiğiniz anket şirketi tarafından belirtilen yerlerde anketler yaparak ufakta olsa maddi kazanç sağlayabilirsiniz. Hem devamlı yani yoğun olarak iş olmaması hemde çalışma sürelerinin öğrencilere uyan saatlerde olması yüzünden tercih edilen iş fikirler arasında yer almaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder