5 Aralık 2016 Pazartesi

Doğru CV İle Bir Adım Öne Geçin


Onca yıl okuyup türlü zorlukları atlatmanın verdiği gururla mezun oldunuz. Artık hep hayalini kurduğunuz iş hayatını atılmamak için hiçbir sebebiniz yok. İş ilanlarına tek tek bakıyor başvurular yapıyorsunuz. Ancak işe başlayan çoğu insan gibi doğru cv nasıl hazırlanır konusunda aklınızda soru işaretleri var. İşte bu makalemde aklınızdaki bu soru işaretlerini kaldırmanız için bilgiler vermeye çalışacağım.




 CV hazırlarken unutmamanız gereken tek şey olabildiğince kısa cümleler kurarak kendi reklamınızı yapmanızdır. Hazırladığını CV başvurduğunuz firmaya bıraktığınız ilk izlenim olacaktır. Verdiğiniz bilgiler sizi anlatmalı ama öz olmalıdır. Gereksiz bilgilerle özgeçmişinizi doldurmak belkide işe alınmanıza engel olacaktır. Cv'nizin içeriği şöyle olmalıdır.

-Adınız, Soyadınız

-İletişim Bilgileriniz

-Eğitim Durumunuz

-İş tecrübeleriniz

-Varsa Referanslarınız

-Hobileriniz


 Yukarıda listelediğim bilgileri özenle ve doğru şekilde doldurmalısınız. Etkili ve sizi bir adım öne geçiren CV istiyorsanız verdiğiniz bilgilerin doğruluğu sorgulandığında, verdiğiniz bilgilerde bir aksilik çıkmamalıdır. Yukarıdaki listedeki başlıkları doldururken dikkat etmeniz gereken hususlarda var. Şimdi CV'nizde bu bilgileri girerken nelere dikkat etmelisiniz bir göz atalım.

- CV'niz A4 kağıdı boyutlarında olmalıdır.

- Bilgilerinizi girerken kullandığınız yazı stili sade olmalıdır. Gereksiz gösterişli yazı stilleri özgeçmişinizin hiç incelenmemesine sebep olabilir.

- İmla ve yazım kurallarına tekrar tekrar dikkat etmelisiniz.

- Olabildiğince kısa cümlelerle kendinizi ifade edin.

- Koyacağınız fotoğraf takım elbiseli vesikalık boyutlarda olmalıdır.

- İşten beklentilerinizi, kariyer hedeflerinizi abartmadan belirtebilirsiniz.

- Bitirdiğiniz okulları veya çalıştığınız işleri en sondan en başa doğru sıralayın.



 Yukarıda ki listemizde ise CV oluştururken dikkat etmeniz gereken konulara değindik. İçerik ve dikkat etmeniz gerekenler konusuna açıklık getirmeye çalıştım. Mezun olana kadar birçok sorunla karşılaştınız. CV'nizi yanlış hazırlayarak bu zorluklara boş yere katlanmış olmayın. CV'nizi mümkünse bu konuda bilgili olan birileriyle hazırlayın. Eğer size yardımcı olacak birileri yoksa internetten defalarca araştırma yapmayı asla unutmayın


  

2 yorum:

  1. CV hazirlamak biz yillardir calisan profesyonel insanlar icin bile zorken yeni baslayanlara kolayliklar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle kolay gibi gözükür ama titizlikle hazırlanması gerekir. Umarım herkes CV hazırlarken dikkatli olur

      Sil