2 Şubat 2017 Perşembe

Hep Duyuyoruz Şimdi Açıklıyoruz ''Özgün Yazı Nasıl Olur ?''


Blog kullanıcılarının daha doğrusu blog yazarlarının eminim ki duyduğu en sık kelime 'Özgün' kelimesidir. Özgün olmak kişilere göre değişim göstermekle birlikte bu yazımızda en kabul edilebilir tanımı açıklama çalışacağız. Umarım yazımızı sonuna kadar okuduğunuzda 'özgün olmak' kavramıyla ilgili aklınızda soru işaretleri kalmaz.








Özgün Olmak Farklı Olmak mıdır ?


İlk sorumuz en çok sorulan sorular arasında bulunmaktadır. Özgün olmak hem farklı olmak hem de farklı olmamaktır aslında. Nasıl mı ? Hemen açıklıyoruz. Yazacağınız konu hakkında araştırmalar yaptınız ve yazınızı yazacaksınız. Yazınızı yazarken artık kopyala-yapıştır yapmamanız gerektiğini söylemiyorum bile. Yazınızı yazıyorsunuz ve araştırdığınız bilgilerinizi kullanıyorsunuz. Buraya kadar her şey çok güzel. Kullandığınız bilgileri kendi cümlelerinizle kurarsanız özgünlük oranınızı büyük ölçüde arttırabilirsiniz. İşte hem farklı hem de farklı olmamak çizgisi burada ortaya çıkmaktadır. Kendi cümleleriniz yazdığınız bilgileri farklı yazdığınız için değiştirmeye çalışırsanız yanlış yoldasınız demektir. Doğru bilgileri kendiniz yazdığınız için değiştirmeye çalışırsanız geri dönülemez bir alışkanlık elde etmeniz olası. Ziyaretçilerinize duymalarını istediklerini değil gerçekleri aktarmak en önemli göreviniz olmalıdır.

Özgün Yazı Yazmak İstiyorum Nereden Başlamalıyım ?

Özgün yazılar üretmek blog sahiplerinin en önemli amaçlarından birisi olduğu için bu soruda en önemli sorular arasında yer almaktadır. Özgün yazı yazmaya ilk önce araştırmalarınızı toparlamakla başlayabilirsiniz. Yazacağınız makale için toparladığınız bilgileri bir araya getirip ziyaretçilerinizi sıkmayan bir dille yeniden yazmaya çalışmak ilk adım olabilir. Ziyaretçilerinizi sıkmayan yazılar yazmak için bilgilerinizi eksik anlatın asla demiyoruz yanlış anlaşılmasın. Bilgilerinizi ziyaretçileriniz için toparladıktan sonra kullanabileceğiniz en yalın dille yazarsanız özgün yazı yazmaya başlamış olacaksınız.


Özgün Yazı Yazarken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

 Özgün yazı yazmak uğruna ziyaretçi kaybeden bloglar veya bilgilerini doğru aktaramayan blog yazarları vardır. Sizde bu blog yazarları içinde olmamak için bazı konulara dikkat etmelisiniz. İlk dikkat edeceğiniz konu elbette ziyaretçilerinizdir. Ziyaretçilerinize istediğini en kısa yoldan ve en doğru şekilde aktarmak ilk göreviniz olmalıdır. İstediğini bulamayan ve blogunuzdan fayda sağlayamayan ziyaretçi yazılarınız ne kadar özgün olursa olsun blogunuzu bir daha tercih etmeyecektir. İçeriğinizin doğruluğuna ve en doğru şekilde ele alınmasına dikkat etmelisiniz.
 İkinci olarak ise özgün yazı yazdığınız için yazılarınızı istediğiniz kadar uzun yazabileceğinizi asla düşünmeyin. Özgün yazı yazmak demek kendi cümlelerim istediği kadar uzun olabilir demek değil. Yazılarınızı olabildiğince kısa ve etkili şekilde ziyaretçilerinize aktarmak zorundasınız.


Sonuç olarak..


Blogunuz hangi konuda ağırlıklı olursa olsun yazılarınız mutlaka ziyaretçilerinize bir katkı sağlamalıdır. Evet doğru okudunuz blogunuzunda hangi konuyu ele alırsanız alın ilk amacınız ziyaretçileriniz olmalıdır. Eğer ziyaretçileriniz için toparladığınız bilgileri bir de özgün olarak yazarsanız kısa süre içerisinde ziyaretçilerinizin yoğun şekilde uğradığı bir blog olabilirsiniz.


1 yorum: