23 Kasım 2016 Çarşamba

Bloguma Nasıl Ziyaretçi Çekebilirim ?




Blog
kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konu şüphesiz ki ziyaretçi çekemiyorum sorunudur. Bu sorun bazı kullanıcılar için o kadar büyük bir problem haline gelmiştir ki birçok blog kullanıcısı bu yüzden yazmayı bırakmış umutsuzluğa düşmüştür. Şimdi yazacağım makalede bu sorunu ele alıp neler yapmalıyız hep birlikte inceleyeceğiz.  Makalenin uzun olduğunu kabul ediyorum ama sonuna kadar sabırla okumanızı tavsiye ediyorum.









Blog Yazarlığında Başarılı Olmak İçin Anahtar Kelime '
SABRETMEK'

Belkide blog kullanıcılarının atladığı en ufak ama en önemli detay sabretmektir. Eğer ben blogumun ilk yazısında ziyaretçi akını istiyorum, blogum Google'da en çok aranan blog olsun diyorsanız bunu üzülerek söylemek zorundayım ki asla böyle bir şey olmaz. Yayınladığı ilk yazıdan veya blogu oluşturduğu ilk haftadan binlerce ziyaretçi trafiği olan hiçbir blog yoktur. Sabretmek bana göre değil ben telaşlı biriyim diyorsanız ne yazık ki blog hayatınıza şimdiden son vermek durumundasınız. Eğer ki ben bu işe gönül verdim diyorsanız içerik üretmeye devam etmeli ve sabretmelisiniz.

İçerikleriniz Özgün ve Kaliteli Olsun 

Yazdığınız yazılarınız özgün olsun diye binlerce tavsiye okuduğunuza eminim. Peki bunu nasıl yapabiliriz ? Özgün içerik üretmek nasıl olur şimdi ona değinelim. Bir makale yazacaksınız ve çeşitli araştırmalar yaptınız diyelim. Bu araştırmalardan çıkardığınız tespitleri veya bilgileri not edin. Bütün bilgileri topladıktan sonra bu bilgileri veya tespitleri kendi cümlelerinizle yeniden kurun. İşte özgün içerik üretmek bu kadar basit. Özgün içerik üretmek bu kadar basitken asla ama asla kopyala-yapıştır bloglarından birine dönüşmeyin. Bu şekilde kopyala-yapıştır makale üretmek yerine hiç üretmeyin. Kendinizi iyi hissettiğinizde devam edersiniz.

Özgün içerik üretme konusunu açıkladığımıza göre bir sonraki konumuza gelelim ; kaliteli içerik üretmek, Kaliteli içerik üretmek ancak dikkatli araştırmayla olur. Siz sitenize gelen okuyucularınıza vermek istediğiniz bilgiyi onları sıkmadan, bunaltmadan vermelisiniz. Verdiğiniz bilgileri önceden iyi analiz etmeli ve ziyaretçiye yararlı olmasına dikkat etmelisiniz. Örnek vererek açıklamak gerekirse kişisel hobilerinizi anlattığınız bir makale oluşturuyorsanız bu makalede Türkiye'nin ihracat fiyatlarına değinmeniz çok alakasız olur ve ziyaretçi kaybına uğrarsınız.


Blogunuzu Aktif Olarak Kullanın

Blogunuzda aktif olmaya özen gösterin. Makalelerinizi düzenli olarak güncelleyin. Belirli bir düzenle makale yazmayı ihmal etmeyin örneğin günde bir veya haftada üç. Siz kendi blogunuza ne kadar saygı ve özen gösterirseniz ziyaretçilerde o kadar severek ve ilgiyle takip eder. Ama siz blogunuza aylarca makale girmezseniz ziyaretçi kazanamazsınız. 

Temanızı Özenle Seçin


Bir diğer önemli unsurda blogunuzun nasıl göründüğüyle alakalı. Blog oluşturanlar temalarının ne kadar gösterişli olursa o kadar çok ziyaretçi çekebileceklerini düşünürler. Bu tamamen hayal ürününden ibarettir. Temanız ne kadar kolay bir arayüze sahip olursa, sitenize gelenler istediğine ulaşmayı kolayca başarabilirse o kadar çok ziyaretçi çekersiniz.


Konuk Yazar Olmayı Deneyin

Blogunuzda paylaştığınız konularla alakalı diğer bloglara konuk yazar olmayı deneyin. Konuk yazarlık size beklemediğiniz kadar hit arttıracaktır. Konuk yazar olmayı hedeflediğiniz blogun kuralları çerçevesinde makale yazıp yayınlanmasını sağlayın. Hem blogunuzu tanıtmış olursunuz hemde konuk yazarlık yaptığınız blogun ziyaretçilerine kendinizi tanıtma imkanınız olur.

Kendinizi Tanıtmanın En Basit Yolu 'Sosyal Medya'

Oluşturduğunuz blog sitesine ait sosyal medya hesapları muhakkak açın. Yazdığınız makaleleri açtığınız bu hesaplarda kişilerle paylaşmaktan asla vazgeçmeyin. Bu yazımı da kim okur boşa uğraşıyorum gibi fikirlere asla kapılmayın. İnternet aleminde hitap ettiğiniz bir kitle muhakkak vardır. Yapmanız gereken tek şey çabalamak.


Sonuç 
Bloguma nasıl ziyaretçi çekebilirim sorusu üzerine yazdığım bu makaleden sonra artık izlemeniz gereken yöntemleri biliyorsunuz. Bu yöntemleri uygularken yapmanız gereken tek şey gerçekten inanmak ve çabalamak. Bu kadar blogger bunu başarmışken siz neden başaramayasınız ?










4 yorum:

  1. En önemli konu bence de sabretmek, üretmek, inanmak, çabalamak özgün olmak blog dünyası için gerekiyor. Hemen ziyaretçi beklemek hayal kırıklığı oluyor. Ben hala fazla istediğim bir ziyaretçi kitlesine ulaşamadım.:) Bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Diğer bloglarda daha aktif olursanız, veya bir kaç bloga misafir yazar olarak katılırsanız zamanla ziyaretçi kitleniz artacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Birazda şans galiba 😂😂
    http://hediyereyonu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. stilcombin.blogspot.com.tr/? Bloguma bir goz atabilirmisiniz.

    YanıtlaSil