24 Kasım 2016 Perşembe

Youtube İle Para Kazanmak

Günümüzde Youtube video izleme platformundan çok daha fazlasıdır. Firmalar ürünlerini tanıtım ve pazarlama amaçlı olarak kullanmaktadır. Biz amatör kullanıcılar ise bu platformdan kazanılan paraları gördükçe şaşkınlık geçirmekteyiz. Peki biz Youtube'den nasıl para kazanabiliriz ? Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Evet Youtube platformundan yüklü miktarda kazanç sağlamanız gerçekten mümkün. Yüklü miktarda kazanç sağlamak için ise birçok kriteri karşılamalı ve diğer kullanıcılardan 1 adım öne geçmek zorundayız. Şimdi nasıl para kazanabiliriz onu inceleyelim.





Konu Belirleme


Bu başlık üzerine sayfalarca makale yazılmıştır buna eminim. Ben ise size en kısa yoldan konu belirlemenin nasıl olacağını ve önemini anlatmaya çalışacağım.Öncelikle kendinizi iyi hissedeceğiniz, video üretirken keyif alacağınız konu seçmelisiniz. Çünkü sevmediğiniz konular hakkında araştırma yapmak size işkence gibi gelecektir. Ama sevdiğiniz konu hakkında içerik üretmek size keyif verecek ve daha fazlasını yapma isteği uyandıracaktır.
İkinci olarak ise seçeceğiniz konu sizi merakla takip ettirmeli izleyicelere bişey vaad etmek zorundadır. Örnek vermek gerekirse oyun kanalı açtığınızı düşünelim. Diğer oyun kanallarında oluşturulan içeriklerin aynısını üretirseniz yükselmeniz bir o kadar zor olacaktır.Örnek verdiğim için hemen kötü anlamayın oyun kanalı açmayın diye birşey demiyorum ama eğer açacaksanız içerik olarak anlatım olarak bir adım önde olmak adına neler yapabilirim diye mutlaka düşünmelisiniz.


Tek Bir Konu Mu ? Yoksa Değişik Tür Konulardan Oluşan Bir Kanal Mı ?

Yine üzerinde çokça düşünmenizi gerektiren bir soru bu. Eğer bu konuda çok kararsızsanız ve kanalınızı tek başına oluşturacaksanız size tavsiyem tek bir konu üzerinden hesap oluşturmanızdır. Neden diye soracak olursanız vaktinizi tek bir konu hakkında içerik üretmek için kullanmanız sizin lehinize olacaktır. İki veya daha fazla konuyu barındıran Youtube kanallarında içerik üretmek bir hayli zor olacaktır. Ama bir arkadaşımla ortak olarak bu işe gireceğiz o kendi konusunu bende kendi konumu yayınlayacağım diyorsanız bu iyi olur. Ortak kanalızda konularınızı harmanlayabilir ve iki konuyada hitap eden izleyicileri aynı kanala çekmeye çalışabilirsiniz.



Youtube Hesabı Oluşturma

Bu şekilde başlık olarak yazmanın kolay ancak oluşturmanın zor olduğu bir konu. Neden zor çünkü başlığınızı oluştururken dikkat etmeniz birçok özellik var. Bunlardan ilki hesabınızın adı. Oluşturacağınız hesabın adı yayınlamak istediğiniz konuları kapsamalı aynı anda dikkat çekmeli ve akılda kalıcı olmalıdır. İleriye dönük olarak düşünmek zorundasınız. Bir hevesle baştan savma bir başlıkla hesap açtınız diyelim. Daha sonra ürettiğiniz videoların içerikleri bu başlıkla alakasız olacaktır. Ayrıca akılda kalıcı bir başlık oluşturmazsanız kullanıcılar sizin hesabınıza zar zor ulaşır. Hesap oluştururken hesabınızın adını özenle seçmeye dikkat edin


Youtube Hesabınıza Düzenle Olarak Videolar Ekleyin

Konunuzu belirlediniz, kanalınızın adını oluşturdunuz. Şimdi ise sahalara inme zamanı. Oluşturduğunuz kanal artık sizin sorumluluğunuz altında. Kanalınıza küsmemeli, düzenli olarak içerik üretmeye videolar yayınlamaya özen gösterin. Unutmayın ki ne kadar dolgun içeriğiniz varsa Youtube kanalınızda ziyaretçiler o kadar fazla vakit geçirecektir. Kanala video çekemeyeceğiniz zamanlarınız için yayınlanmak üzere hazır olan 2-3 video muhakkak bulundurun. Bu işi ne kadar profesyonel olarak yapmak isterseniz isteyin hayatımızda yaşayacağımız olumsuzluklara karşı daima tedbirli olun


Videolarınız Sağlıklı Olsun

Kanalınıza yüklediğiniz videolar daima sağlıklı olsun. Sağlıklı olsun derken teknik özelliklerden bahsediyorum elbette. Oluşturduğunuz videolarda kullanacağınız fon müziği izleyiciyi asla rahatsız etmemelidir. Örneğin komik videolarınızı yayınladığınız videoda fon müziği gerilim & korku tarzında olursa çok anlamsız olur. Fon müziklerine çok dikkat etmelisiniz.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken konu ise anlatımınız. Eğer videolarınızda kendi seslendirmenizi kullanacaksanız ki bence bu yolu tercih etmelisiniz, sesiniz yine izleyiciyi rahatsız etmemelidir. Bu konu hakkında örnek verelim. Videoda vermek istediğiniz bilgileri kendiniz seslendiriyorsunuz diyelim. Fon müziğini de ayarladınız. Fon müziği ve kendi sesiniz arasındaki dengeyi en uygun şekilde ayarlamalısınız. Fon müziği yüksek olursa sizin sesinizi bastıracaktır, müziğin üzerine çıkmak için ise sizin yüksek sesle konuşmanız gerekecektir.Bu dengeyi ayarlayamazsanız izleyici bir daha sizin videolarınızı izlemek istemeyecektir.


Türkçe Mi ?  Yabancı Dil Mi ?

İçeriğinize güveniyorsanız Türkçe olarak oluşturduğunuz videolarda daha fazla kullanıcıya daha kısa sürede ulaşmanız mümkündür. Belirli bir izleyici kitlesi yakaladığınızda videolarınıza yerleştirdiğiniz reklamlara tıklanma ve reklamlara geri dönüşler yabancı dil oluşturulan içeriklere göre çok düşük. Bu demek değil ki az kazandırıyor. Hayır Türkçe içerik üreterek yüksek ücretler kazanabilirsiniz. Ancak yabancı dil içeriklere kıyasla daha az kazanırsanız. Ben Türkçe içerikle sadece ülkemde hit arttırmak istiyorum diyorsanız asla negatif düşünmeyin. Çünkü Türkçe içeriklerde çok kazandırmaktadır.


Videoların Açıklamaları Etiketleri ve Başlığı

Oluşturduğunuz videoların başlığını özenle seçmelisiniz. Bulacağınız başlık izleyiciye merak uyandırmalı ve videonuzu izlemeye davet etmelidir. Bunlara dikkat ederken başlığınızı kısa olması gerektiğini de unutmayın

Oluşturduğunuz her videoya açıklama yazmayı ihmal etmeyin. Açıklamalarınızı ne çok uzun ne de çok kısa yazın. Kullanacağınız iki veya üç cümle açıklama için yeterlidir. Videonuzda ne yaptığınızı kısaca anlatabilirsiniz.

Etiket kullanmayı asla ama asla unutmayın. Etiketler videolarınız genel anlamda hangi kategoride olduğunu anlatır ve izleyicilerin aramaları genellikle bu etiketlere göredir. Örnek verecek olursan kedi videoları veya savaş belgeselleri. İzleyiciler genel olarak video başlığıyla arama yapmak yerine genel kategori sayılan bu etiketler sayesinde videolara ulaşır.

Makalenin Sonuna Gelirsek

Yukarıda listelemeye çalıştığım tavsiyelere uymaya mutlaka dikkat etmeye çalışın. Her işte olduğu gibi bu işi de büyük bir emek vererek yapmaya çalışın. Karamsarlığa kapılmak yerine nasıl izleyici çekebilirim veya hangi konular hakkında daha fazla içerik üretmeliyim gibi sorgulamalar yapın. Bu işi yaparak yüksek miktarlarda kazanç sağlayanlar var. Peki siz neden kazanç sağlayanlardan olmayasınız ?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder