14 Aralık 2016 Çarşamba

Yaratıcılığınız Başarınıza Ortak Olsun

Hepimiz birçok alanda ve farklı meslek sınıflarında çalışarak hayatımızı devam ettiririz. Peki yaptığınız işleri yaratıcılığınızı kullanarak mı yapıyorsunuz ? Yoksa sizde çoğunluk gibi ezberlenmiş belirli kalıplara sıkışıp kalıyor musunuz ? Belki de en önemlisi bu ezberlenmiş kalıplarla işinizi yaparken sıkılıyorsunuz. Yaratıcılığın iş dünyasında da işinize yarayacağını biliyor musunuz ? Uğruna binlerce makalenin yazılıp, tespitin yapılabileceği olan yaratıcılık konusuna iş dünyası gözüyle bakmaya ne dersiniz ?



Çözüm Üretmek

Günlük hayatımızda birçok insan gibi bizde belirli bir işte çalışırız. Çalıştığımız iş ne olursa olsun karşımıza ufak veya büyük problemlerin çıkacağını biliriz. Çözüm üretmek için ise sadece işte öğrendiğimiz hatta ezberlediğimiz yöntemleri dener dururuz. İşte bu noktada yaratıcılığımızı kullanmanın önemini anlamayız. Bir sorunla karşı karşıya kaldığımız zaman çözüm üretirken sadece sorunun hallolmasına odaklanmamalıyız. Bu sorunu çözmek için bu zamana kadar denemediğimiz ne gibi yolların olduğunu düşünmeliyiz. Emin olun biraz kendinizi zorlarsanız karşı karşıya kaldığınız sorunu kimsenin aklına gelmeyen bir çözüm yoluyla halledebileceksiniz.

Farklı Olmak Zor Değildir

İş dünyasında farklı olmanın önemi çok büyüktür. Peki farklı olmak nasıl olur ? Farklı olmanın bize kattığı avantajlar nedir ? İş dünyasında farklı olmak için yapmanız gereken şey öncelikle kendinizi donanımlı hala getirmektir. Üzerinde çalıştığınız iş ile ilgili yeteri kadar donanıma sahip olursanız bir adım öndesiniz demektir. Donanımlı olunca farklı olunuyor mu tabi ki de hayır. Donanımlı olduğunuz işi belirli kalıplarda değil dikkat çeken yöntemlerle yaparsanız farklı olursunuz. Tabi farklı yöntemlerinizi uygularken asla size verilen işi tehlikeyi atmamalısınız. İş dünyasında farklı olmanın size katacağı avantaj ise farklı yöntemlerinize ihtiyaç duyulmasıdır. Çok hızlı ve şiddetli bir rekabetin yaşandığı iş dünyasında farklı yöntemler sizin çalıştığınız firmayı rakiplerinden bir adım öne geçirebilir.

Hayal Gücünüz Sandığınızdan Daha Geniş

Yaratıcı olmak için hayal gücünüzü kullanmak zorundasınız. Hayal gücünüz ise gerçekten başlıkta söylediğim gibi sınırlarının olmadığı bir gerçektir. Hayal gücünüzü sınırsız kılarak yaratıcılığını arttırabilirsiniz. Unutmayın siz bu işi yaparken diğer rakiplerinizde sizin düşündüğünüz yolları düşünebilecektir. İşte tamda burada hayal gücünüzü işinizle paralel olarak kullanırsanız rakiplerinizden çok farklı ve çok dikkat çekecek yöntemler bulabilirsiniz.

Aranan Kişi Olun

Yaptığınız iş ne olursa olsun işinize farklı bakmayı öğrenin. Yaptığınız işe farklı gözle bakar ve yaratıcılığınızla bütünleştirirseniz çevreniz tarafından kısa sürede fark edileceksiniz. En önemlisi ise yaptığınız işi ilk işiniz gibi heyecanla ve yıllardır bu işi yapıyormuş gibi profesyonel şekilde yerine getirin. Bu şekilde yaptığınız iş hem size eğlenceli gelecek hem de oldukça verimli olacaktır. Buraya kadar anlatmaya çalıştığım özellikleri yerine getirirseniz zaten o işi yerine getirmesi için aranan kişi olacaksınız




4 yorum:

  1. Harika bir konu ve başarılı bir makale. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. İş dünyasında yaratıcı ve farklı olmak artık bir gereklilik... Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makalemi beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim

      Sil