11 Aralık 2016 Pazar

Ürün Bayiliği Almak Mantıklı Mı ?



 Günümüzde birçok kişi elinde olan sermayesi ile ticaret alanına yönelmeyi tercih etmektedir. Ancak sermayelerinin boşa gitmesinden kısaca risk almaktan korkan kişilerde bir hayli fazla. Hal böyle olunca girişimci olmak isteyen kişiler hali hazırda ticaret yapan firmalardan bayilik almayı düşünmektedirler. İşte bu makalede ürün bayiliği almanın çeşitli yönlerini inceleyeceğiz.







Ürün Bayiliği Neden Almalıyım ?


İlk önce ürün bayiliği almayı neden tercih etmeliyiz sorusuna cevap verelim. Kenarda sermayeniz varsa ve ticaret hayatında ki risklerden gözünüz korkuyorsa ürün bayiliği almak sizin için mantıklı olacaktır. Sıfırdan bir işletme kurmanın risklerini yaşamayacağınız için bayilik almak sizi bu risklerden direk uzak tutacaktır. İkinci olarak ise yeni kurduğunuz firmanın isimini duyurmak gibi bir sorununuz olmayacaktır. Bayiliğini aldığınız firmanın zaten ismi duyulmuş ve müşteriler tarafından tanındığından müşteri çekme gibi sıkıntıları yaşamayacaksınız.

İncelemeler ve Analizler Yapın

Ürün bayiliğini almak istediğiniz firmayı iyi inceleyin. Daha önce bayilik almış olan kişilerle mümkünse irtibat kurun. Alacağınız ürün bayiliğinin müşteriler tarafından ne derecede talep edildiğini analiz edin. Ürün bayiliği alırken herkesin tercih ettiği bayilikleri seçmek zorunda değilsiniz. Piyasada eksikliğini saptadığınız ürünlerin bayiliklerini almak size yüksek kar sağlayabilir.


Ürün Bayiliği Almanın Faydaları Nelerdir?


- Halihazırda ticaret sektöründe yer alan bir firmanın ürün bayiliğini almak ilk önce sıfırdan iş kurarken harcayacağınız zamanı size kazandırır. 

Ürünlerinizi satmak için reklam masrafları yapmak zorunda olmazsınız. Bayiliğini aldığınız firma zaten ticaret sektöründe var olduğunda müşteri kitlenizde hazır olacaktır.
- Ticaret sektöründe yer almak ve tutunabilmek için risk almanız gerekmektedir. Ancak ürün bayiliği alarak zaten ticaret sektöründe tutunmuş bir firma için çalışarak kazanç sağlayabilirsiniz.
- Müşterileriniz daha bayiliği açtığınız ilk günlerden tanınmış olan markadan dolayı sizi tercih edecek ve ürün satışlarına başlayabileceksiniz.

Ürün Bayiliği Almanın Dezavantajları Var Mı ?

Elbette her iş sektöründe olduğu gibi ürün bayiliği almanın dezavantajları da mevcut
- Bayiliğini almak istediğiniz firmaya isim hakkı dolayısıyla biraz daha fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz.
- Ürün bayiliği alırken size verilen satış sayılarını ve belirlenen aylık kazanç miktarını karşılamak zorunda kalabilirsiniz.
- Kazandığınız paranın belirli bir yüzdesini bayiliğini aldığınız firmaya vermek zorundasınız.
- Bayiliğinize sahip olan firma yetkilileri tarafından belirli şartlar altında çalışacağınızdan düzenli olarak teftiş edilecek ve bu teftişler sonrasında olumlu yada olumsuz raporlar tarafından değerlendirileceksiniz.


 Ancak dezavantajların her sektörde olduğunu unutmayın. Sıfırdan iş kurmanın stresini kaldıracağınıza inanmıyorsanız veya kendinizi sıfırdan iş kurma konusunda hazır hissetmiyorsanız ürün bayiliği almak gayet mantıklı olacaktır. Ürün bayiliği almak son yıllarda ticaret sektöründe fazlaca talep alan bir alandır. Sizde hayallerinizde ki işletmenizi ürün bayiliği alarak daha az riskle oluşturabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder