9 Aralık 2016 Cuma

Elektrik Faturalarını 5 Maddeyle Düşürüyoruz



Önceki yazılarımızda doğalgaz faturalarını düşürmek için çeşitli yöntemleri açıklamıştık. Bu yazımızda ise yine ödediğimiz elektrik faturasını daha az ödemek için çeşitli yollar listeleyeceğim. Dilerseniz elektrik faturasını daha az
ödemek için neler yapmalıyız göz atalım.




Beyaz Eşyalara Dikkat Edin

Beyaz eşya alırken dikkat etmeniz gereken özelliklerin başında enerji sınıfları gelmektedir. Alacağınız beyaz eşyaların A+ enerji sınıfında olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Diğer enerji sınıflarından değilde biraz daha fazla para vererek A+ bir beyaz eşya satın alırsanız ödediğiniz düşük faturalar sayesinde bu fiyat farkını kapatabileceksiniz.

Elektrikli Eşyaları Fişten Çekin


Gece uyurken veya gündüz bir iş yapacakken kumandasından kapattığınız elektrikli aletleriniz enerji tüketmeye devam edecektir. Stand-By durumunda kalmak diye adlandırılan bu durum elektrik faturalarınıza fazladan bir rakam olarak geri dönecektir. O yüzden kullanmadığınız televizyonlarınızı fişten kapatmaya, telefonlarınızı gece şarjda bırakmamaya dikkat edin.



Ev Aletlerinizi Tamir Edin
 
Bozuk olan elektrikli ev aletleriniz siz fark etmeseniz bile tam donanımlı olarak çalışamayacağından ekstra enerji tüketecektir. Ekstra enerji tüketmesi ise elektrik faturanızın fazla gelmesine neden olacaktır. Bu yüzden eskisi gibi çalışmayan elektrikli ev aletlerinizi muhakkak tamir ettirin.


Düşük Dereceler Önemli


Çamaşırlarınızı ve bulaşıklarınızı mümkün olduğu kadar düşük derecelerde yıkamaya özen gösterin. Gereksiz yere yüksek derecelerde yıkadığınız zaman makineniz ekstra enerji tüketecektir. Bu nedenle çamaşırlarınızı ve bulaşıklarınızı temizleyebildiğiniz en düşük derecelerde yıkamaya özen gösterin.

Tasarruflu Ampuller


Eminim elektrik faturalarını düşürmek için bu maddeyi defalarca okumuşsunuzdur. Ama bahsetmekten bir kere daha fayda var diye düşünüyorum.  Tasarruflu ampuller kullanılan sıradan enerji tüketimli ampullere göre daha az enerji tüketip daha fazla verim verdiğinden faturalarınızı önemli ölçüde rahatlatacaktır.

 Evet yukarıda sıraladığımız beş maddelik tavsiyelere uyarsanız göreceksiniz ki bir sonraki ay elektrik faturanızda düşüş görülecektir.
 Dilerseniz Doğalgaz Faturalarını Düşürüyoruz adlı makaleyi okuyup doğalgaz faturanızı da önemli ölçüde azaltabilirsiniz. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder