1 Aralık 2016 Perşembe

Başarılı Olmak Aslında Zor Değil


Bu makalemde meslek, itibar veya ünvan gözetmeksizin başarılı olmak için yapmamız gerekenleri okuyacaksınız. Hayatımızda sahip olduğumuz sorumluluklarımızı en güzel şekilde yerine getirmek isteriz. Bu sorumluluklarımızı yerine getirirken pek çok zorlu süreçten geçeriz. Hayat inişlerin ve çıkışların yer aldığı bir yol gibi olduğu için bu zorlu süreçleri en az hasarla atlatmamız gerekmektedir. İşte bu zorlu süreci en az hasarla atlatmak için bu makaleyi yazıyorum.






Hayal Etmekten Korkmayın


Size yapılması için verilen görevleriniz ne olursa olsun hayal gücünüzü asla sınırlamayın. Size yüklenen sorumluluklar her ne kadar tek bir konu üzerinde yoğunlaşmanızı gerektirse de kendi hayal gücünüzün muhteşemliğini asla unutmayın. Bu işi bu şekilde yaparsam nolur veya bana verilen yöntemle değilde farklı bir yöntemle yaparsam ne kadar başarılı olurum diye sorgulamaktan asla çekinmeyin. Unutmayın bu sorumlulukları almayı başarmak için çok çalıştınız ve siz çok çalışırken hayal gücünüz ve düşüncelerinizde boş durmadı.



Başarısızlıkla Barışın

Yaptığınız işte veya düşündüğünüz projelerinizde başarısız olursanız yapmak istediğiniz şeylere asla küsmeyin. Başarısızlığın üzerine gitmeye çalışın. Neden başarısız oldum ? diye sorular sorun ve cevaplarınızı sıralayın. Bulduğunuz cevaplara göre yapacağınız işi bir daha tasarlayın. Bir defa daha başarısız olursanız bu sefer işi inat seviyesine taşıyın, başarısızlığın sizi alt edebileceğine inanmak istemeyin. Üzerine daha fazla gidin daha fazla soru sorun. Sorular sordukça başarısızlık bir köşeye sıkışacak ve size teslim olmak zorunda kalacaktır.



Deneyimlerden Faydalanın

Yapacağınız iş ne olursa olsun bu işi sizden önce yapan kişiler var mı diye araştırın. Muhakkak bu işi deneyenlerin olduğunu göreceksiniz. Bu işi yaparken neler yaşadıklarına, ne gibi yollar izlediklerini not alın. Yaptıkları hatalara düşmemek işinizi yaparken sizi bir adım öne taşımaya yarayacaktır. Deneyimlerinden yararlandığınız kişiler bu işten sonra nasıl bir tepki almışlar ve ben bu tepkileri almak veya almamak için ne yapabilirim diye sorgulayın.



İşinizi Ciddiye Alın

Size verilen sorumluluğunuzu ciddiye alın. Bu size göre en basit iş bile olsa belirli bir yöntem oluşturun. Bu iş basit nasıl olsa yaparım diye asla küçümsemeyin. Yapacağınız işi son günlere son saatlere bırakmayın. Yaşayacağınız en ufak bir aksilik basit dediğiniz işi yapamamanıza neden olabilir. İşi aldığınız ilk andan itibaren kafanızda bir yol haritası belirleyin ve belirlediğiniz yol haritası dahilinde işinizle ilgilenin. Her gün düzenli olarak bu iş üzerinde çalışmak size vakit kaybettirmeyecek deneyim kazandıracaktır.


Alternatif Planlar Hazırlayın

İşinizi yapmak için oluşturduğunuz tek plana asla güvenmeyin. Mutlaka alternatif planlarınızı hazırda bulundurun. Çünkü işi yaparken olumsuzlar yaşayabilirsiniz. Bu olumsuzluk yüzünden üzerinde çalıştığınız işi kaybetmek veya yapamamak istemezsiniz. Yaşayabileceğiniz olumsuzlukları önceden düşünün ve buna göre alternatif planları mutlaka hazırlayın.


Son Olarak...

Kendinize olan inancınızı asla kaybetmeyin. Size verilen işin sizi yenebileceğine inanmayın. Bu zamana gelene kadar, bu makalemi okuyana kadar birçok işin üstesinden geldiğinizi hatırlayın. Bundan sonra size verilen görev veya iş ne olursa olsun yine üstesinden geleceksiniz ve daha önemli sorumluluklar için aranan kişi siz olacaksınız.

4 yorum:

  1. Yol gösterici bir makale idi, gençler için çoook faydalı. Ama bu yaşımda bile açıkladığınız yolları başarılı olmak adına denediğimi hatırladım. Azim, istek ve inanmak başarıya ulaşmak için, birinde öncelikle olması gereken üç şey. Ve yazdıklarınız. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle azim istek ve inanmak bizi başarıya ulaştırabilecek özellikler. Makalemi beğenmenize sevindim

      Sil
  2. Kesinlikle inanmak en onemlisi. Inanirsak, basaririz. Kaleminize saglik...
    Bu arada ben de bloguma beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makalemi beğenmenize çok sevindim. Blogunuza mutlaka göz atacağım

      Sil