4 Aralık 2016 Pazar

5 Maddeyle Verimli Çalışıyoruz




Hepimiz hayatımızda belirlenmiş görevleri yerine getiririz. Bu kimimize göre şirket toplantıları için sunum hazırlamak olurken kimimize göre okulda ödev yapmaktır. Değişmeyen tek bir şey vardır. Hangi statüye sahip olursak olalım bize verilen görevleri en güzel şekilde yerine getirmeliyiz. Ama insan doğası gereği çevremizde gelişen olaylara karşı tepkiler gösterip işlerimizi olması gereken şekilde verimli bir halde yapamıyoruz. İşte bu makalemde işlerimizi daha verimli nasıl yapabiliriz daha verimli nasıl çalışabiliriz onu anlatmaya çalışacağım.





Plan Hazırlayın

İlk maddemiz plan yapmak. Size verilen görev ne olursa olsun hiç vakit kaybetmeden bir plan yapmalısınız. Plan hazırlamak size hangi gün hangi saatlerde çalışmanız gerektiğini hatırlatır.  Bu şekilde kabataslak olarak size verilen görevi ne zaman bitirebileceğinizi öngörebilir bu öngörünüze göre çalışma hızınızı ayarlayabilirsiniz. Yaşayabileceğiniz çeşitli aksilikler için alternatif planlar yapmayı sakın unutmayın.


Uyku Düzeni Önemli

Çoğu kişinin yanıldığı maddedir aslında bu. Yukarıda söylediğimiz plan hazırlama maddesini atladığımız için son güne veya son geceye bırakarak verim kaybederiz. Verimli çalışmak için rutin bir uyku düzenimiz olmak zorundadır. Bir iş için uykusuz kalarak daha fazla çalıştığımızı düşünsekte beynimizi yormaktan başka bir şey yapmayız aslında. Düzenli olarak uyumalı ve  zihnimizi dinlendirmeliyiz.


Çalışma Masanız Düzenli Olsun

Size verilen görevi yerine gerçekleştirirken çalıştığınız ortam düzenli olmalıdır. Dikkatinizi dağıtacak nesneleri masanızdan uzaklaştırmalısınız. Masanızda duran bir nesne odaklanmanıza engel olabilir, dikkatinizi dağıtabilir. Dikkatiniz dağılırsa planınıza sadık kalamaz işinizi verimli olarak yapamazsınız.


Yeme Alışkanlıklarınızı Düzenleyin


Günlük hayatta işlerimizi yaparken hepimizin yaptığı hataların başında gelmektedir. Acele şekilde yedikten sonra hemen işe başlamamız gerektiğini düşünürüz. Ancak vücudumuzun çalışmamız için izin vermesi gerekir. Bu izini de öğünlerimizi atlamadan alabiliriz. Özellikle de sabah kahvaltısı yapılmadan başlanan işlerde ilk bir saatten sonra azalan bir verim tespit edilmiştir.



Mola Vermeyi Unutma


Mola vermek bir nevi beynimize nefes aldırmaktır. Yaptığımız iş ne olursa olsun belirli bir çalışma süresinden sonra beynimiz yorgun düşer. İşte bu yorgunluğu en aza indirip çalışmaya devam etmek için belirli aralıklarla mola vermek zorundayız. Vereceğiniz on dakikalık bir mola işinizi bir saat daha verimle yapmanıza olanak sağlar.




2 yorum: