23 Kasım 2016 Çarşamba

Türkiye'de En Çok Kazandıran Meslekler






Çevrenizde duyduğunuz veya kendi kendinize sorduğunuz en sık soruların başında bu başlıktaki soru gelmektedir. Günümüz ülkesinde refah seviyelerine ulaşmak veya zengin sayılabilecek statüye gelebilmek için  meslek seçimi çok çok önemlidir. Meslek araştırması veya mesleklerin kazandığı ücretleri araştırmak son yıllarda önemli derecede arttı. Sebebi ise gelecek kaygısı olan gençlerin kendilerine en uygun mesleği seçmek istemeleri.İşte sizin kafanızdaki bu soruya yanıt vermek için bu içeriğimizi oluşturduk. Makalemizi sonuna kadar sabırlı okumanızı tavsiye ediyorum.





Kaptan
Evet ilk mesleğimiz denizleri arşınlayarak ülke ülke gezen kaptanlarımız. Eğer bu mesleği seçmek istiyorsanız gerek denizcilik okullarından gerekse özel olarak açılan kurslara katılarak kaptanlık ünvanını elde edebilirsiniz. Oldukça yüksek getirisi olan bu meslek gelecek yıllarda da kazandırmaya devam edecek gibi görünüyor


Diş Hekimliği
Halk arasında oldukça popüler olan diğer mesleğimiz ise diş hekimliği. Diş hekimliği bölümünü kazanmak biraz zor olabilir ancak bu bölümlerden mezun olduktan sonra kazanacağınız ücretler katlandığınız zorlukları unutturacak diyebilirim.


Hava Trafik Kontrolü

Bu mesleği duymuş ancak ne iş yaptığını bilmiyor olabilirsiniz. Sizin için kısaca özet geçmek gerekirse nasıl ki araç trafiğini kontrol eden trafik polisleri varsa uçakların inişlerini kalkışlarını kontrol eden personellerde vardır. İşte uçakların iniş ve kalkışını kontrol eden bu personeller hava kontrolü mesleği icra etmektedirler. Çalışma şartları oldukça yoğun ve stresli olan bu meslek standartların üzerinde para kazandırmaktadır.


Eczacı
Kazanması zor olan bölümlerden biriside eczacılıktır. Bulunduğunuz mahallede veya semtte cadde üzerinde 2 yada 3 tane eczane muhakkak mevcuttur. Eczacılar ne kadar kazanır sorusuna cevap muhakkak bulmuşsunuzdur. Eczacılar iyi bir konumda olduklarında yüksek gelir elde ederler.


Tercüman
Küreselleşen dünyamızda yabancı dil artık büyük bir önem kazanmıştır. 1 yabancı dil muhakkak bilmeli bildiğiniz dilden başka diller öğrenmelisiniz.İşte sizinde yabancı dile yatkınlığınız varsa bu mesleği en iyi şekilde yapabilirsiniz. Sadece tercüme yaparak ne kazanabilirim diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Uluslararası şirketlerin satın alma veya pazarlama bölümlerinde çalışarak yüksek ücretler kazanabilirsiniz.

Psikolog
Aranan ve araştırılan en popüler mesleklerden birisi de psikolog olmaktır. Kazanması ve okuması zor olan bu bölüm mezun olduktan sonra size yüksek ücretler kazandırabilir. Kazandırabilir diyorum çünkü bu tamamen sizin elinizde olan bir olay. Sadece okumak için okursanız kendinizi geliştirmeye çalışmazsanız diplomanız size para kazandırmaz.


Pilot
Listemizdeki bir diğer halk arasında ünvana sahip olan pilotluk yer almaktadır. Pilot olmakta diğer meslekler gibi zorlu bir eğitim sürecinden sonra mümkündür. Ayrıca eğitim değil ciddi bir harcama yapmakta gerekmektedir. Ancak bu eğitim için harcanan paraları pilot olduktan sonra çok kısa sürede kazanabilmektedirler. Uçaklara ve gökyüzüne ilginiz varsa ve bu işin eğitimi için para harcayabilirim diyorsanız bu meslek tam size göre.


Doktor

Doktorluk veya hekimlik halk arasında en çok icra edilmek istenen mesleklerin başında gelmektedir.6 sene gördüğünüz eğitimden sonra devlet veya özel sektörde çalışabilir ve ciddi ücretler kazanabilirsiniz. Devlet veya özel sektörde çalışırken kendilerini donanımlı bir hale getirirlerse zengin ünvanına girebileceğiniz kadar maddi kazanç sağlayabilirsiniz


Anestezi Uzmanı
Sağlık sektörünün içinde yer alan bir meslektir. Doktorluğa oldukça yakın bir meslek olması sebebiyle çalışma koşulları birbirine benzemektedir. Görevleri operasyon geçirecek hastalara uygun dozda narkoz vererek başarılı bir operasyon geçirilmesini sağlamaktır.Okuması zor olan anestezi uzmanlığı doktorluk kadar maddi kazanç sağlayabilecek bir meslektir


Hostes
Geçmişten günümüze kadar popülerliğini kaybetmemiş meslek olarak listemizde hostesliğe de yer vermek durumundayız. Hosteslik standartların üzerinde bir ücret kazandırır bu doğru bil bilgidir. Ancak hostes olmak için yeterli donanıma sahip olmalı ve aranılan özellikleri taşımalısınız. Erkekler ve bayanlar için uygun fiziksel özellikleri karşılamalı ve değişken çalışma saatlerine uyum sağlamalısınız.


Şef Aşçı

Filmlerden veya dizilerden gördüğünüz şef aşçılar halk arasında prestij sahibi bir meslek olarak sayılmaktadır. Kazançları gerçekten ortalamanın üstünde olan şef aşçılar kendilerini geliştirdikçe kazançlarını arttırabilmektedirler. Ancak bu zamanla kazanacağınız bilgi birikiminize ve sizin bu mesleğe olan tutkunuza bağlıdır.


Listelemeye çalıştığım bu meslekler kendi araştırmalarım sonucu tespit edebildiklerimdir. Eğer sizde listede olması gereken mesleklerin araştırılmasını istiyorsanız yorum olarak belirtebilirsiniz. Umarım birazda olsa yardımcı olabilmişimdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder