28 Kasım 2016 Pazartesi

Ek Gelir Önerileri

 Bu makalemizde internette sık sık aratılan bir konuya değinmeye çalışacağım. Kısaca ek gelir çalıştığınız işten bağımsız olarak kazandığınız paradır diyebiliriz. Ek gelir yaratmak veya ek gelir sağlamak olarak geçen bu kazanç bir çok kişinin hayali, bir çok kişinin ise mevcut durumda kazandığı maddi miktardır.

Günümüzde ek gelir yaratmak için sermayeye sahip olmanız gerekebilir veya sermayesiz ek gelir fırsatları üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinizde olan bir durum. Bu yazımda sermayeli veya sermayesiz olarak sınırlama yapmadan ek gelir fırsatlarını sizlere sunmaya çalışacağım. Umarım bir kaç iş fikri aklınıza yatar ve bu sayede ek gelir elde edebilirsiniz.



Gizli Müşteri


Günümüzde global anlamda birçok mağazaya sahip olan firmaların en çok  kullandığı yöntemdir diyebilirim. Her ülkede hatta her ilde birçok mağazası olan bir şirketin mağazada çalışan elemanlarının performanslarını takip etmek biraz zor olabilir. İşte bu yüzden gizli müşteri diye adlandırdığımız kişilerle anlaşıp istedikleri mağaza personelini veya mağaza düzenini kontrol ettirme fırsatına sahip olurlar. Gizli müşteriler istekleri doğrultusunda part time yada tam gün çalışırlar. Gittikleri mağazaların raporlarını iş verene bildirip ek gelir sağlamış olurlar.


E-Kitap Yazmak


Teknoloji geliştikçe hayatımızda her alanında olduğu gibi okuma alanında da köklü değişikliklere şahit oluyoruz. Bunların başında ise E-Kitaplar geliyor. E-Kitap dijital ortamda okuyabileceğiniz bir kitap türüdür. Teknolojiye olan ilginin gün geçtikçe arttığını düşünürsek E-Kitap yazmak hiçte kötü bir fikir değil. Eğer kitap yazmayı düşünüyorsanız bu alternatif yolu tercih edebilir ve evinizden ek gelir elde edebilirsiniz.


Takı-Tasarım


Takı-Tasarım alanı kurslarının düzenlenip belgelerinin verildiği popüler bir uğraştır. Günümüzde takı-tasarım ürünleri çok talep edilmektedir. Eğer el becerilerinize güveniyorsanız bu iş tam size göre olabilir. Evde boş vakitlerinizi takı-tasarım için harcayabilir online satış siteleri üzerinden satabilirsiniz. İlk başladığınız zamanlarda çok yüksek ücretler kazanamasanız da zamanla ürünlerinize olan talep arttıkça ciddi ücretler kazanabilirsiniz.


Araba Reklamları


Firmalar ürünlerini satabilmek için en ufak reklam fırsatını bile değerlendirmek istemektedirler. Bu firmalara üye olarak araç reklam giydirme tekliflerine göz atabilirsiniz. İşinize aracınızla gidiyorsanız veya aracınızla şehir içinde zaman geçiriyorsanız tavsiye edilebilecek bir ek gelir fırsatıdır. Ücretleri değişkenlik gösterse de ortalama olarak aylık 500-1000 tl arası olan reklam tekliflerini değerlendirebilirsiniz.


Geri Dönüşüm 


Hem firmaların maliyetlerini düşürmek açısından hem de çevreye ve doğaya olan duyarlılığın artmasından dolayı geri dönüşüm, üzerinde ciddiyetle çalışılan bir konu haline gelmiştir. Sizde internetten geri dönüşüm firmalarını araştırabilir belirli ücretler karşılığında topladığınız plastik, cam, kağıt gibi  ürünleri geri dönüşüm firmalarına satabilirsiniz. Hem doğaya bir katkınız olduğu için iyi hissedecek hem de ek gelir fırsatını değerlendirmiş olacaksınız.


Fotoğraf


Eğer halihazırda bekleyen bir fotoğraf makineniz varsa bu ek gelir önerisi size göre olabilir. Evinizde ki bir odayı ufak bir fotoğraf stüdyosuna dönüştürüp firmalar için tanıtım çekimleri yapabilirsiniz. Tanıtım çekimleriniz beğenilirse iş teklifleri alabilir, ciddi ücretler kazanabilirsiniz. Bu işi yapan ve maddi kazanç sağlayan insanlar olduğunu unutup benim çekimlerimi kimse tercih etmez ki diye karamsarlığa kapılmayın. Her işte olduğu gibi denemek ve çabalamak anahtar kelimeniz olsun.


Örgü

Yine el becerilerinize ve modaya olan merakınıza güvenerek yapabileceğiniz bir ek gelir önerisidir. Evde atkı, kazak, hırka vb. ürünler örebilir online satış siteleri üzerinden bu ürünlerinizi kazanca çevirebilirsiniz. Modayı takip ederek en çok hangi rengin, hangi modelin tercih edildiğini takip etmek yararınıza olacaktır.


Kişiye Özel Üretimler

Günümüzde oldukça talep alan bir ek gelir fırsatıdır. Ek gelir fırsatı demem sizi yanıltmasın. Bu işi profesyonel olarak yapan birçok firma mevcut. Ama sizde kişiye özel üretimler fikrini kazanca çevirebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse kişiye özel pastalar, isim yazılı kazaklar atkılar vb ürünler veya kişiye özel takılar üreterek maddi kazanç sağlayabilirsiniz


Makale Yazarlığı

Bu başlık altında okuduğunuz yazıların büyük çoğunluğunda makale yazarlığı maddesine denk gelmişsinizdir. Denk gelmeniz çok normal çünkü tercih edilen bir ek gelir fırsatı. Firmalar için deneme makaleleri yazarak ilgilerini çekmeyi başarabilirseniz, sizi beğenen firmanın verdiği iş üzerine makale yazarak para kazanabilirsiniz. Eğer kelimelerle aram iyi ve bir ürünü nasıl tanıtırım iyi biliyorum diyorsanız tercih edebilirsiniz.


Yukarıda tespitlerim doğrultusunda açıklamaya çalıştığım ek gelir önerileri umarım yararınıza olmuştur. Ek gelir önerilerini değerlendirmek için yapmanız gereken şey sadece
işi yapma isteğidir. İstedikten sonra bu fikirleri çoğaltabilir veya kendinize uygun hale getirebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Dergiye makale yazmışlığım var ama ücret almışlığım yok :)Şaka bir yana güzel öneriler tabi ki bunlar :)

    YanıtlaSil
  2. Makale yazarlığı aslında ufakta olsa kazandıran bir ek gelir yolu şaşırdım açıkcası. Önerileri beğenmenize sevindim

    YanıtlaSil